Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната

...
Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната
Коментари Харесай

Зафир Зарков: Градският транспорт на София струва повече от целия транспорт на държавата

Заделят се от ден на ден средства, с цел да се подсигурява транспортната услуга на една четвърт от българските жители, които живеят в София. За градския превоз на София се заделя по-голяма сума от тази, която се дефинира за „целия превоз на държавата“ . Това сподели в изявление за БНР Зафир Зарков, общински консултант от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Зарков е заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност и член на комисиите по финанси и бюджет и инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне.

 Снимка: БГНЕС Намаляването на приходите от продажба на транспортни документи от 2020-а година насам е съчетано с фрапантния растеж на енергоносителите , уточни в разбора си Зарков.

„Ако за 2020 година целият автотранспорт на София, градски превоз, е дал 39 милиона за енергоносители, за същото нещо през тази година ще са нужни 115 милиона .“

Около 100 милиона са били средствата за превоз на Столичната община през 2019 година , с настъпването на пандемията се е наложило този бюджет да се усили до 130 милиона лв. за 2020-а и 150 милиона през  2021 година, разясни Зафир Зарков.

Тази година стартираме със 164 милиона за градския превоз и 6 милиона в допълнение финансиране за едно от транспортните сдружения. В този интервал са насъбрани и към 60 милиона настоящи задължения“, посочи общинският консултант в предаването „Преди всички“.

Този проблем касае всички огромни градове, всички български общини изпитват усложнения , уточни той.

„От няколко месеца сигнализираме, пишем писма до министър председател, вицепремиер, министър на превоза. Отговори няма . Търсим експертен разговор с представителите на национално равнище, какъвто се случва в цяла Европа“, посочи Зафир Зарков.

Според него числата задоволително ясно приказват, че обстановката е разследване на „ финансова стихия „, а не на метода на ръководство.  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР