Задават се тежки времена, аз обаче съм оптимист за България.

...
Задават се тежки времена, аз обаче съм оптимист за България.
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов: Задават се тежки времена, аз обаче съм оптимист за България

" Задават се тежки времена, аз обаче съм оптимист за България. Това разяснява в предаването „ 120 минути “ на бТВ служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

" В момента битката ни е бързо и внезапно да свалим инфлацията надолу поради влизането ни е Еврозоната ", добави министърът.

Той уточни, че е оптимист, тъй като има огромен интерес за вложения в България. В момента Западна Европа има по-сериозни проблеми от нас, тъй като ние успяхме да осигурим задоволително газ, имаме задоволително електричество. Ако с горивата въпросът се реши по добър метод и съумяваме да таксуваме и свръхпечалбите, считам, че и горивата ще вървят надолу.

" Тоест, главните неща, които доведоха тази инфлация – точно цените на енергоизточниците, към този момент са под надзор в България ", добави Стоянов.  

Той напомни, че мярката за компенсиране с 25 ст. на литър гориво ще остане в действие до края на годината.

От 1 януари ангажимента с „ Лукойл “ е, че България ще стане център на икономическата им активност, те ще заплащат налози тук. Още тази година ще внесат 100 милиона, другата година свръхпечалбата им ще се полза с 33%, съобщи министър Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР