Задават се промени в управляващата коалиция, ремонтът отново стои на

...
Задават се промени в управляващата коалиция, ремонтът отново стои на
Коментари Харесай

Гръцкият премиер Алексис ​Ципрас обмисля промени в кабинета

Задават се промени в ръководещата коалиция, ремонтът още веднъж стои на масата на премиера, откакто кредиторите завършиха своя трети подред обзор на гръцката избавителна стратегия, а кабинетът в този момент е изправен пред сложната задача да осъществя изисканите от него промени, с цел да продължат траншовете по заемите за Гърция, оповестява в. " Катимерини ".

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Според вестника опцията за метаморфоза е била обсъждана още при започване на септември, само че тогава е победила логиката измененията да бъдат замразени, с цел да не се забавя договарянето с представителите на кредиторите, защото главната цел на държавното управление е била да завърши допустимо най-бързо третия обзор на програмата, който да проправи пътя за идващия транш.

Предполага се, че държавните промени ще бъдат направени при започване на идната година, най-вероятно след съвещанието на Еврогрупата на 22 януари, когато се чака да бъде утвърдено и съглашението с кредиторите за този транш. Ремонтът ще предопредели и идващите проекти на Ципрас и по-специално дали той няма да изненада и да изиска нов предварителен избор, който най-рано можело да се чака в края на 2018 година или през 2019 година

В. " Прото тематика " сигнализира, че след реализирана договореност на техническо равнище с кредиторите, в този момент държавното управление на Ципрас е изправено пред тежката задача да осъществя много непостижими промени в енергетиката, приватизацията, да се оправи с онлайн търговете с недвижими парцели, на които следва да се реши ориста на неприятните длъжници и да уреди въпросът с увеличение на минималната ставка на Данък добавена стойност.

С други думи, държавното управление е изправено пред нуждата да извърши 150 условия на кредиторите за промени, с цел да докара до край третата избавителна стратегия, чийто период изтича през август следващата година, само че по нея кредиторите ще би трябвало да се произнесат още един път в границите на планувания за това четвърти обзор в средата на идната година.

В. " Нафтемборики " цитира Кристин Лагард, ръководещия шеф на МВФ, която моли за неотложно преструктуриране на гръцкия дълг. Това преструктуриране е неотложно, с цел да може стопанската система на Гръция да стане жизнепсобона, споделя Лагард пред италиански вестник. МВФ утвърди съглашението, само че е належащо преструктиране на дълга, който е нестабилен, добавя тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР