Задавали ли сте си въпроса - какво направих за средата,

...
Задавали ли сте си въпроса - какво направих за средата,
Коментари Харесай

Кръговата мода пази природата

Задавали ли сте си въпроса - какво направих за средата, в която пребивавам, през предходната година? Ако не сте или сходни съществени въпроси ви водят до тиха суматоха, бъдете спокойни, надали сте единствени. Толкова сме привикнали с концепцията за вредите на консуматорското общество, че първото възприятие, когато чуем основна дума “природа ”, има едно име и то е: виновност. Но се оказва, че някои наши решения са помогнали на природата без даже да го осъзнаваме!
Ако през миналата година сте пазарували от Remix, честито, вие сте създали положително за стила си, за бюджета си и за природата. Знаете ли, че със всяка закупена дреха аутлет или втора употреба спестявате скъпи запаси и пазите природата? И то повече, в сравнение с очаквате! Само едно носене на рокля secondhand вместо нова, икономисва на планетата близо 12 литра вода, което се равнява на водата, нужна на човек за 6 дни*. Ако пък изберете secondhand , вие пестите на природата електричество, задоволително да зареди една крушка за над 2 800 часа или 118 дни*! Така можете да имате превъзходен жанр и всички аутфити, които желаете да носите, без компромис нито с бюджета си, нито с природата.

Тази година един от най-големите онлайн магазини за кръгова мода Remix дадоха опция на клиентите си да видят по какъв начин са съдействали те за природата и да бъдат горди, тъй като са създали положително.

С избора на secondhand и аутлет с за една година клиентите им са икономисали на планетата 1 301 661 451 литра вода, 63 723 696 kWh сила и нездравословни излъчвания в размер на 14 744 994 кг CO2. Звучи като доста, само че е мъчно да си го представим, нали? Водата, е спестена от производството на нови облекла посредством избора на secondhand и аутлет единствено за една година е задоволителна, с цел да изпълни 520 олимпийски басейна. Вредните излъчвания, които не са имитирани и по този начин са предпазили планетата дружно, биха разрешили на един автомобил да измине 57 млн. км или 380 000 засадени дървета, а със спестената сила може да се зареди едно домакинство за 2 млн. дни или малко градче с 5000 семейства за цяла година!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР