Задава се тъжно време“ – с тези думи встъпи в

...
Задава се тъжно време“ – с тези думи встъпи в
Коментари Харесай

Минеков: Бюджетът за култура е изключително тъжен

Задава се тъжно време “ – с тези думи встъпи в служба служебният министър на културата Велислав Минеков.Той за повторно е в длъжностен кабинет на Румен Радев. Не се включи в постоянния кабинет на Кирил Петков. Не бях поканен, посочи Минеков пред bTV. Министърът изясни, че най-вече го натъжава бюджетът за просвета за 2022 година Освен че не са били заложени обещаните 164 млн. лева, само че и спомагателните 98 млн. не са били употребявани до август, когато служебният кабинет пое властта.

" Другата неволя е, че това не мога да го направя за 2-3 дни. (…) Ноември трябваше бюджетът да е изпълнен на 100% и аз да отида при министъра на финансите и да желая помощ до края на декември. Наистина аз ще стана за срам – ще отида при министъра да желая заветното нарастване и той ще ми каже: " погледнете, вие живеете толкоз добре с това, което сте получили, въпреки че сте получили бедност, тази бедност вие не сте похарчили “, посочи Минеков.

За интервала на работа на служебното държавно управление той се ангажира да продължи работа и по съхраняването на постройката на бившето военноморско учебно заведение на остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Миналата година той разгласи желание там да бъде построен международен културен център. 

Ще работи и за спасяването на гробницата в Караново, която по думите му стои под " един курник “ сега. " Можехме да получим 2,5 млн., с цел да бъде избавена и експонирана, и това не се случи, разгласи служебният министър на културата. Според него за по-добро възнаграждение на културните дейци в България са нужни законови промени. Минеков даде обещание да приготви пакет от промени в законите, които да предложи на идващия парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР