Задава се нова буря в Европа - предупреждават от СЗО

...
Задава се нова буря в Европа - предупреждават от СЗО
Коментари Харесай

Нови COVID ограничения в Европа. СЗО: Задава се нова буря на континента

" Задава се нова стихия в Европа " - предизвестяват от СЗО поради разпространяването на Омикрон на Стария континент.

Регионалният шеф на организацията Ханс Клуге съобщи, че новата разновидност към този момент е открита в 38 от 53-те европейски членки на СЗО. Все повече страни афишират ново стягане на ограниченията.

Междувременно управляващите в Тел Авив оповестиха, че следва да стартира слагане на четвърта доза ваксина против Коронавирус. Така Израел е на път да стане първата страна в света, която слага и четвърта доза. Премиерът Нафтали Бенет е подкрепил предлагането на здравните специалисти в страната. Предвижда се предпочитано да се имунизират хората над 60 години и работещите в здравния бранш. Очаква се акцията по слагане на четвърта доза да стартира до дни, като преди този момент би трябвало да получи утвърждението и на Народното събрание.

Португалия и Германия оповестиха стягане на ограниченията в навечерието на празниците. Във федералната република частните събирания даже за имунизирани ще бъдат лимитирани до 10 души. Масови мероприятия като футболни мачове ще бъдат без аудитория. Затварят се и нощните питейни заведения.

Новите ограничения във федералната република ще влязат в действие от 28 декември. Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че страната не може и не трябва да си затваря очите за петата вълна на пандемията.

" Коронавирусът няма да си вземе отмора към Коледа. Ето за какво след среща с районните водачи взехме решение да засилим имунизационната акция, в това число в този момент в празничните дни. Целта ни е до края на януари да са сложени най-малко 30 млн. бустерни дози. " - сподели Шолц

А оттатък океана американският президент Джо Байдън разгласи новата тактика на Белия дом за преодоляване на пандемията. Предвижда се откриване на повече пунктове за имунизация, стартира и всеобщо тестване. Властите ще дават на американските жители 500 млн. безвъзмездни бързи теста, които всеки ще може да си прави вкъщи.

Байдън прикани тези американци, които към момента не са се имунизирали, да го създадат, а имунизираните - да си слагат подсилваща доза. Той напомни и че предшественикът му Доналд Тръмп към този момент е с бустерна доза. Американският президент се пошегува, че въпросът за третата доза евентуално е единствения, по който той и Тръмп са на едно мнение.

" Колко обезпокоени да сте от Омикрон ли? Отговорът е: в случай че не сте имунизирани, имате съществено съображение да сте обезпокоени. Направете го в този момент. Това избавя животи. " - прикани Джо Байдън

Няколко огромни града, измежду които Чикаго, стегнаха ограниченията и от през днешния ден в питейните заведения и заведенията за хранене към този момент се влиза единствено със зелен документ. Ето за какво във ветровития град се образуваха километрични опашки от чакащи да се тестват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР