Задава се критичен понеделник след смяната на часовото време. За

...
Задава се критичен понеделник след смяната на часовото време. За
Коментари Харесай

След смяната на стрелките идва критичен понеделник

Задава се сериозен понеделник след промяната на часовото време. За това предизвести психиатърът доктор Веселин Герев пред Телеграф.

Отново играем със стрелките на часовника, този път с час обратно, като се връщаме към астрономическото часово време. 

„ Критични при този акт за хората са вечерните часове. Най-критичен като ден е понеделник, когато при ежедневните интензивности ще би трябвало да се синхронизираме час по-късно. Не е за занемаряване фактът, че час по-рано ще е мрачно. Цикълът сън-бодърстване главно се ръководи от светлината “, отбелязва психиатърът. Вечер по статистика се усилват злополуките, а в края на работния ден и трудовите злополуки. Затова бъдете деликатни, споделя още той.

Хората от третата възраст, които вземат лекарства трикратно на ден, е добре да стартират да ги одобряват с 10 минути по-рано всеки ден в седмицата преди промяната на часовото време. Така те ще са синхронизирани и няма да усетят стресово неналичието на медикамент за хроничните болести, които лекуват. Нормално синхронизацията към астрономическото часово време е към седмица или пет работни дни.

Специалистът към този момент 25 години следи резултатите от превъртането на стрелките. По-опасно е прекосяването от зимно към лятно часово време. В тези случаи в първите дни се усилва броят на хората, които търсят незабавна здравна помощ, и това се удостоверява от международната статистика, споделя експертът. Пациентите стигат до незабавното поради сърдечносъдови проблеми.

Причината е, че те стартират да си вземат медикаментите час по-рано и в действителност се получава една доста огромна дупка, изключително при хората, които са с троент банкет на медикаменти. Това се отнася за множеството сърдечноболни, страдащи от високо кръвно налягане и сърдечна непълнота. В тази група спадат и пациентите с ендокринни проблеми - болните от диабет, които си слагат три пъти инсулин. Проблемът визира и хората с психологични проблеми, които вземат няколко пъти дневно медикаменти, било за утешение или някакъв различен проблем. Получава се дупка от един час, която от време на време е съдбовна за положението, изяснява още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР