Задава се грандиозен скандал! Ако мачът с Унгария не се

...
Задава се грандиозен скандал! Ако мачът с Унгария не се
Коментари Харесай

Ще дръпнат ли шалтера на българския футбол? БФС може да остане без лиценз

Задава се величествен скандал! Ако мачът с Унгария не се играе, УЕФА ще гилотинира на процедура и българския шампионат 

УЕФА може да дръпне шалтера на целия български футбол, в случай че евроквалификацията на националите ни с Унгария не се изиграе на стадион " Христо Ботев " в Пловдив, оповестява БЛИЦ.

Готвените провокации не са против кого да е, а против първия ни държавен отбор слагат на грубо тестване вложенията, които са хвърлени за изграждане на нови игрища и спортни уреди.

Българският футбол безусловно може да бъде вкаран в гроба, а арените ни да се трансфорат в монументи.

Това ще се случи, в случай че община Пловдив продължава да извива ръцете на БФС и да не дава зелена светлина за осъществяване на дуела с Унгария на " Колежа " в четвъртък. 

Стадионът е лицензиран от УЕФА и към този момент одобри домакинство с Иран, както и редица мачове от родното състезание, и то пред аудитория.

В същото време шефът на компанията, строител на стадиона ПИМК - Илиян Филипов, продължава да гастролира по разнообразни медии и да изяснява по какъв начин вероятността квалификацията за мача с Унгария да се играе на " Христо Ботев " клони към нула. Засега му приглася и новоизбраният кмет под тепетата Костадин Димитров.

В мръсната подмолна игра против БФС се включват с изявления Димитър Бербатов и клакьорите му.

Българската общност обаче би трябвало да е изцяло наясно, че УЕФА ще отсече главата на българския футбол, aко мачът с унгарците не се изиграе на стадиона на " канарчетата ".

Юристи обясниха пред БЛИЦ, че това ще се случи, тъй като европейската футболна централа е лицензирала оборудването и му е дала позволение за приемане на интернационалните мачове. По тази причина БФС е декларирала стадиона за дуела с унгарците, на който се чака да участва и министър председателят им Виктор Орбан. Но в случай че дуелът не се изиграе на посоченото място, то тогава има действителна заплаха УЕФА да отнеме лиценза на БФС, с което да гилотинира на процедура и българския шампионат. 

Taка всичките ни тимове дружно с работещите в тях футболисти, чиновници и треньори ще останат на улицата. В така и така спешната обстановка в страната ще се отвори яма, тъй като безработните ще се усилят с още няколко хиляди. Да не приказваме за репутационните вреди, които ще тегнат с десетилетия над футбола. 

Добре е провокаторите, които подклаждат грозния сюжет, да си набият в главите, че българският футбол не е единствено на БФС, а на милиони ентусиасти и на родината си. 
 
Долнопробните интриги оказват и отрицателно въздействие и на новоизбрания народен селекционер Илиан Илиев, на който са предоставени очакванията ни за изплъзване от тресавището. 

Сега на ход са политиците, които би трябвало да се намесят неотложно и да решат неуместната обстановка с квалификационния мач. Вярваме, че разсъдъкът ще надделее и футболът още веднъж ще радва няколко генерации българи, вместо да се трансформира в клада на болните упоритости на шепа безработни футболисти от близкото минало и кукловодите им. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР