Задържаният за палежа на културния център в Битоля Ламбе Алабаковски

...
Задържаният за палежа на културния център в Битоля Ламбе Алабаковски
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Ламбе, подпалил българския клуб в Битоля

Задържаният за палежа на културния център в Битоля Ламбе Алабаковски от нощес е под домакински арест. Съдът в Битоля промени мярката задържане под стража от 8 дни на домакински арест, съобщи БГНЕС.

Решението на съда е след обжалването на отбраната на подсъдимия. Ламбе Алабаковски е упрекнат, че на 4 юни е запалил културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля. Според обвиняването артистът с дейностите си е " основал обща заплаха ".

Искането за арест бе на прокуратурата с претекста, че причинителят може да се укрие и да избяга от правораздавателните органи. 34-годишният Алабаковски има двойно поданство - македонско и американско.

8 дни арест за арестувания за палежа на българския културен дом в Битоля

Веднага след случая българският министър на външните работи Теодора Генчовска посети Битоля и изрази поддръжката си за членовете и управлението на Културния център " Иван Михайлов ". Това е следващото посягане в РСМ против български представителства и знаци. През последните месеци имаше поругаване на исторически монументи, на българския народен байрак и издигане на транспаранти с вулгарни послания против страната ни по време на спортни събития.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР