Задържаният за инцидента със самоделна бомбичка, ранила униформени служители по

...
Задържаният за инцидента със самоделна бомбичка, ранила униформени служители по
Коментари Харесай

Хулиганът, хвърлил бомбичка на вечното дерби, се предал сам на полицията

Задържаният за случая със самоделна бомбичка, ранила униформени чиновници по време на футболния мач сред ЦСКА и Левски на 18 април, се е предал самичък в полицията. Младежът самичък се явил в полицията нощес в късните часове.

Мъжът е разпознат от видеозаписите на камерите на стадиона от татуировка на крайници. Днес следва Министерство на вътрешните работи да даде повече информация за самоличността му.

Инцидентът стана в сряда на почивката сред полувремената в супер конфликта от 30-ия кръг на Първа лига сред ЦСКА и Левски, игран на националния стадион " Васил Левски ".

От Сектор " Б " беше хвърлена самоделна бомбичката, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени чиновници - 24-годишната Гергана Зашева и сътрудника й Петър Иванов.

Гергана Зашева претърпя комплицирана интервенция в столичната болница " Царица Йоанна-ИСУЛ ". Лекарите предизвестиха, че едвам след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възвърне изцяло. Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки пострадвания и без болничен престой.

Дни след случая той прикани последователите, които вършат тези неща, " да се замислят, че там в публиката може да е и техен родственик ”. Заради случая бе извършена светкавична полицейска интервенция. Задържани бяха над 40 души, само че след разпити всички бяха освободени.

Спортното и вътрешното министерства пък стигнаха до извода, че са нужни законодателни промени, като една от обсъжданите хрумвания е въвеждане на поименни билети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР