Задържаният вчера в България мароканец, който е издирван в родината

...
Задържаният вчера в България мароканец, който е издирван в родината
Коментари Харесай

Задържаният мароканец е във високите структури на "Ислямска държава", твърди прокуратурата

Задържаният през вчерашния ден в България мароканец, който е търсен в родината си за тероризъм, е рисков. Той е едно от доверените лица в " Ислямска страна ". Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той добави, че мъжът е влезнал в страната на 13 януари дружно с още 26 сирийски жители и от самото начало е бил в затворен лагер.

Радев оправда влизането му в България с това, че граничната полиция постоянно оставя съзнателно мигранти да минават границата, с цел да заловят каналджиите. Според него няма смисъл на самата ограда да се хващат бежанци, в случай че има късмет да бъдат арестувани хората, които им оказват помощ да влязат на българска територия.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи от своя страна, че мароканецът е събирал средства за " Ислямска страна " и е взел участие в редица образования на терористичната организация. Тя посочи, че мъжът е арестуван още с влизането си в страната, защото всички останали 26 души от групата били родственици, а откритите в него пет паспорта били подправени.

" Той е значим член на " Ислямска страна " и е във високите структури на организацията. Изключително добре квалифициран е ", сподели още Арнаудова.

Вчера Окръжният съд в Хасково постанови мярка задържане под стража до 90 дни на мароканския жител. В този интервал се чака мароканските управляващи да изпратят всички документи, нужни за изгонването му

Валентин Радев добави, че от началото на годината натискът на границата с Турция е редуциран до най-малко. Той цитира отчет на европейската работа за гранична и брегова защита Фронтекс, в който се казвало, че това е най-добре охраняваната граница на Стария континент.

" Няма по-стабилна страна на Балканите от България. Стабилността е видна ", добави вътрешният министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР