Задържаният снощи собственик на Хидрострой Велико Желев и още двама

...
Задържаният снощи собственик на Хидрострой Велико Желев и още двама
Коментари Харесай

Собственикът на Хидрострой е задържан за изнудване, издирват негови съучастници

Задържаният нощес притежател на " Хидрострой " Велико Желев и още двама души се проверяват от Софийска районна прокуратура за нанасяне на телесна щета на някогашен техен чиновник и изнудване.

Това съобщи на брифинг зам.-районният прокурор на София Борислав Георгиев.

" Първоначално следствието е било формирано за телесна щета, като сега е преквалифицирано в изнудване ", сподели още Георгиев.

" До среднощ са осъществени следствия, претърсвания и обиски, конфискувани са материални доказателства, документи, компютри. Сега ще се извърши оценка на доказателствата ", уточни зам.-районният прокурор.

Той посочи, че следствието е общо против трима души, като Желев е арестуван за 24 часа. Министерство на вътрешните работи търси станалите двама души.

" Пострадалото лице е разпитано неведнъж. Принудата, упражнена против потърпевшия, е във връзка имуществено предписание и вдишване на обвързване да се подпишат документи с погрешно наличие. Става въпрос за дружествени връзки. Бил е някогашен негов чиновник ", сподели заместител районният прокурор.

Предстои наблюдаващият прокурор да извърши оценка на доказателствата. Претърсванията и изземането на материални доказателства е траяло до среднощ.

Пострадалото лице е насила да подпише документи с погрешно наличие.

Собственикът на " Хидрострой " Велико Желев беше арестуван нощес. В офиса на предприемача на столичния бул. " Цар Освободител " е осъществено претършуване в негово наличие. Тече претършуване и на вилата му в курорта Св. св. Константин и Елена край Варна.

Желев е някогашен началник на Агенция " Пътна инфраструктура ", а името на сдружението му " Хидрострой " е измежду фирмите, получили предплатени заплащания за строителството на автомагистрала " Хемус ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР