Задържаният служител на ГДБОП е изнасял информация за разследвания, в

...
Задържаният служител на ГДБОП е изнасял информация за разследвания, в
Коментари Харесай

Арестуваният полицай от ГДБОП работел със служител на ДАНС, който също изнасял информация към Русия

Задържаният чиновник на ГДБОП е изнасял информация за следствия, в които има данни за нарушавания на санкционния режим с присъединяване на компании с съветски капитали, написа Българска национална телевизия. Част от следствията, по които е изнасяна информация, са били интернационалните и са касаели схеми за заобикаляне на глобите против Русия.

По данни, които проверяващите са събрали, служителят на ГДБОП е синхронизирал дейностите си със чиновник на ДАНС, който също е изнасял информация към съветска агентура.

„ Действията на служителя са следени в продължение на няколко месеца, само че по-малко от година “,  удостовери в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

„ Касае се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, отнася се за шпионски дейности, като приключат всички дейности, ще дадем брифинг “, даде обещание той.

Спецоперацията е осъществена след сигнал за шпионска активност от непознати служби. „ Касае се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, по-конкретно на ГДБОП, който е следен. Заподозрян е в шпионаж в интерес на непозната страна и това е Русия “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР