Задържаният под стража Румен Гайтански ще обжалва пред съда най-тежката

...
Задържаният под стража Румен Гайтански ще обжалва пред съда най-тежката
Коментари Харесай

Румен Гайтански ще обжалва задържането под стража

Задържаният под стража Румен Гайтански ще апелира пред съда най-тежката мярка за неотклонение.

Бизнесменът се съобщи на управляващите на 16 август непринудено, откакто беше упрекнат като подстрекател по следствието за провиснал от Българската банка за развиване (ББР) заем от над 148 млн. лева

По случая обвинени са още някогашният изпълнителен шеф на банката Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на компанията „ Роудуей кънстракшън “, получила заема.

 Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия Светът 3 мин. Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия  След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ) България 2 мин. След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ)  Ново мощно земетресение в Турция Светът 2 мин. Ново мощно земетресение в Турция  28 октомври ще бъде неучебен за учебните заведения, в които има секции България 1 мин. 28 октомври ще бъде неучебен за учебните заведения, в които има секции  Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи България 4 мин. Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи  Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия Светът 3 мин. Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия  След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ) България 2 мин. След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ)  Ново мощно земетресение в Турция Светът 2 мин. Ново мощно земетресение в Турция  28 октомври ще бъде неучебен за учебните заведения, в които има секции България 1 мин. 28 октомври ще бъде неучебен за учебните заведения, в които има секции  Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи България 4 мин. Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи

Според обвиняването предприемачът съзнателно е склонил Стоян Мавродиев да извърши закононарушението. А част от отпуснатия заем е употребен за покриване на отговорностите на Топлоелектрическа централа „ Варна “.

Според отбраната обаче има документи, че с въпросния заем е покрито задължението на Топлоелектрическа централа „ Варна “, само че договорите не са подписвани от обвинените.

Той беше упрекнат като подстрекател по следствието за провиснал от Българската банка за развиване заем за близо 150 милиона лв.

В персоналната си отбрана при последното явяване пред съда Гайтански сподели „ Това е една скалъпена работа “.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в  INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във  FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР