Задържаният по-рано днес с помощта на бригада Специални сили от

...
Задържаният по-рано днес с помощта на бригада Специални сили от
Коментари Харесай

Мъжът, намушкал жена си, всъщност е терорист

Задържаният по-рано през днешния ден благодарение на бригада " Специални сили " от състава на Въоръжените сили 44-годишен Георги Генов в действителност е терорист. Това излиза наяве от обяснението, което Министерството на защитата дава по случая.

Според ведомството основанието, на което е включена военна техника, е член 57 от Закона за защитата и Въоръжените сили.

Текстът се отнася за оказване на подпомагане на органите за сигурност против разпространяването на оръжие за всеобщо заличаване, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм. Той касае също и защитата на стратегически обекти от сериозната инфраструктура, както и осъществяване на специфични интервенции за противопоставяне на тероризма. Той урежда и защитата на държавната граница.

МО разясниха за OFFNews, че военните са се присъединили, защото са познавали високопланинския регион и са дали своя разбор. От ведомството допълниха, че това не е първата интервенция, в която военни спомагат на Министерство на вътрешните работи, като дадоха образец с защитата на държавната граница. 

Всъщност интервенцията по залавяне на разгласен за общодържавно търсене е напълно в пълномощията на Министерство на вътрешните работи. 

От Вътрешното министерство не съумяха да обяснят за какво се е наложило армията да се включи в залавянето на " рисковия терорист ", който бил въоръжен с нож. Още повече, че той се качил до вилата на родителите си със фамилната „ Мазда “ и явно не е имало нужда от високопроходима техника. 

По-рано през днешния ден шефът на ОДМВР-Пазарджик Йордан Рогачев сподели, че армията се присъединила в " оперативно-издирвателните мероприятия ", каквито пълномощия на процедура военните нямат.  

" Организирахме оперативно-издирвателни мероприятия, в които по предписание на вицепремиера Красимир Каракачанов се включиха и сили от военно поделение, които доста помогнаха и при откриването на причинителя на убийството. Първоначално открихме автомобила му. В следствие бе арестуван във вила, благосъстоятелност на татко му, в село Мухово, Софийска област. Намерено е и оръжието на закононарушението. До момента разполагаме с задоволително доказателства, които го уличават, че е причинител на това закононарушение ", посочи Рогачев, като в изказването му не се загатва за съмнения в тероризъм и трафик на оръжие.

По думи на шефа на ОДМВР-Пазарджик претекст за убийството, което Генов извърши, евентуално е ревнивост. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР