Задържаният Пламен Велинов е държал сайт с над 45 млн.

...
Задържаният Пламен Велинов е държал сайт с над 45 млн.
Коментари Харесай

Задържаният Пламен Велинов е държал сайт с над 45 млн. клипа с порно в САЩ, обличали децата според фантазиите на клиентите

Задържаният Пламен Велинов е държал уебсайт с над 45 млн. клипа с детско порно в Съединени американски щати, обличали децата съгласно фантазиите на клиентите, заяви зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов. Мъжът се споделя Пламен Велинов. Той е бил задържан през вчерашния ден.
"Повечето от децата жертви са от Молдова и Украйна “, сподели Сарафов и уточни, че няма данни за българчета, само че има клиенти на уеб страницата от страната ни. Велинов бил админ на уеб страницата, качвал видеата и отговарял за достъпа на клиенти. Имало даже алтернатива педофилите да изберат по какъв начин да са облечени жертвите - да вземем за пример в полицейска униформа или чорапогащник. Родителите на децата са знаели за видеата, получавали са пари, с цел да им разрешат да вземат участие в клиповете.
Изображенията са били налични, само че единствено една лимитирана част от тях, очевидното за по-атрактивните, е имало месечен абонамент от 80 $. Генерираните доходи за няколко години са над 9 млн. $ ", сподели Сарафов. И изясни, че българинът е изкарал към половин млн. $.
Велинов е арестуван за 72 часа, ще му желаят непрекъснат арест. Започнала е процедура по екстрадицията му в Съединени американски щати. "Предпочитаме да го съдят там. Грозят го 50 години затвор. Той е висококвалифициран компютърен експерт ", уточни Сарафов. И разясни, че следствието ще търси други българи, които са били част мрежата.
Освен Велинов, във Вашингтон е задържан и американецът Антъни Лий Кендъл.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР