Задържаният началник на Районното полицейско управление /РПУ/ в Раковски Георги

...
Задържаният началник на Районното полицейско управление /РПУ/ в Раковски Георги
Коментари Харесай

Задържаният шеф на РПУ - Раковски изнудвал контрабандист на цигари

Задържаният шеф на Районното полицейско ръководство /РПУ/ в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да им даде рушвет от 20 хиляди лв. против унищожаването на събраните данни от следствие за него. Техен медиатор е бил чиновник на пловдивската общинска полиция, упрекнат предходната година за обир на 75 мастербокса незаконни цигари.

Посредникът е имал фотография на бус, цялостен с незаконните цигари на контрабандиста. Той я е изпратил в ръководството в Раковски, откъдето повикали мъжа за информация и по този начин се стигнало до изнудването за парите. Още през март били арестувани Валентин Гоцев, който е младши шпионин в бранш " Криминална полиция ", и Желязко Колев - младши полицейски контрольор. Двамата са признали за случилото се, както и че са получили по 1000 евро от поискания рушвет от началника си Георги Илиев. Разследването е посочило също, че са били унищожени фотосите против изнудвания.

Колев и Гоцев са към този момент освободени под парична гаранция от по 1500 лв., оповестиха през днешния ден от Прокуратурата. Началникът на Районното ръководство в Раковски е в ареста за 72 часа.

Обвинението и към тримата е за приемане на рушвет и изнудване, като по закон могат да получат наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост.

Срещу тях е в ход и дисциплинарно произвеждане.

В ареста от средата на предходната година е медиаторът, от който потегля разплитането на този случай. Освен за обир, той е и с обвиняване и за рушвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР