Задържаният край Гибралтар ирански танкер не е плавал за Сирия.

...
Задържаният край Гибралтар ирански танкер не е плавал за Сирия.
Коментари Харесай

Иран: Задържаният танкер край Гибралтар не е плавал за Сирия

Задържаният край Гибралтар ирански танкер не е плавал за Сирия. Това съобщи на конференция иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той дефинира като "морски обир " дейностите на английската Кралска морска пехота, задържала танкера с претекста, че се е опитвал да достави на Сирия нефт в нарушаване на глобите на Европейски Съюз. Висшият посланик изясни, че супертанкерът е с потенциал до два милиона барела и по тази причина е трябвало да мине през Гибралтарския пролив, а не по по-прекия път през Суецкия канал.

"Въпреки това, което твърди държавното управление на Англия, задачата и дестинацията на този танкер не е била Сирия ", сподели заместник-министърът.

По думите му пристанището в Сирия, за което приказва Лондон, няма потенциал да одобри подобен супертанкер. "Целта беше някъде другаде ", съобщи Арагчи, без да посочи закъде в действителност е плавал танкерът.

На конференцията, излъчена по иранската телевизия, той прикани Лондон неотложно да освободи плавателния съд.

В петък управляващите в английската задморска територия Гибралтар оповестиха, че са получили от локалния висш съд позволение да задържат танкера за 14 дни. Също в петък командването на елитния ирански Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война се закани, че за възмездие ще плени английски транспортен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР