Задържаният е психично болен, диагностициран през 2007 г. Последно е

...
Задържаният е психично болен, диагностициран през 2007 г. Последно е
Коментари Харесай

МВР с разкрития за барикадиралия се убиец в Манастирище

Задържаният е психологично болен, диагностициран през 2007 година Последно е лекуван през 2020 година. Твърди, че е закупил оръжието от " преминаващ търговец. Това заяви на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, който дойде в Манастирище поради изключителната обстановка, която се разигра във врачанското село, написа Блиц.

" Предстоят експертизи, които да открият дали с оръжието е осъществено и друго закононарушение ", добави той.

" Изпратих на място екипи на жандармерия и СОБТ. От локалната полиция бяха отделили региона и бяха открили контакт с причинителя. При интервенцията няма потърпевши. Лицето, направило закононарушението, е добре ", сподели още Иванов.

Той разясни, че една от аргументите на място да бъдат и профилираните елементи е била подбудена от обстоятелството, че в къщата е била и майката на арестувания и опцията тя да стане евентуален пленник.

Чрез използване на тактическа ловкост лицето не е съумяло да окаже опозиция при задържането. Преди да бъде задържан, майка му е била изведена от къщата.

В дома му са открити и муниции.

Днес Валентин се барикадира в дома си, откакто простреля различен човек в село Манастирище. В къщата е била и неговата майка. Сигналът за случая е получен към 13:50 часа. Незабавно е информиран окръжния прокурор на Враца.

Простреляното момче е умряло на път за болничното заведение. Извършителят е на 45 години, не е престъпно проявен.

Окръжният прокурор на Враца съобщи, че е образовано досъдебно произвеждане, следва назначението на експертиза дали причинителят е вменяем.

Чичо на умрялото момче описа по-рано пред Българска национална телевизия, че убитият се е прибирал от работа дружно с брат си, когато комшията е излязъл и е почнал да стреля по автомобила им.

Имало е подписка причинителят на действието да бъде лекуван, бил е в лечебно заведение, само че по-късно е пуснат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР