Задържаните за подкуп полицаи в Благоевград са искали между 500

...
Задържаните за подкуп полицаи в Благоевград са искали между 500
Коментари Харесай

Между 500 и 1500 лв. са искали задържаните за подкуп полицаи в Благоевград

Задържаните за рушвет служители на реда в Благоевград са желали сред 500 и 1000 лв. за прикриване на открити нарушавания на пътя.

Двамата униформени са били командировани там на ротационен принцип, като мярка за понижаване на корупцията в Министерство на вътрешните работи.

Оказва се, че има съзнателни и безпристрастни жители, които не търпят да бъдат подкупвани.

Това беше обобщението на наблюдаващия прокурор по случая.

Два са били сигналите от жители, които са били подадени за искане на рушвет, против двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Поисканите от тях подкупи са в размер от 500 лв. до 1 500 лв.. В резултат на дейностите си полицейските чиновници получили сумата от 1 000 лв., уточнявят от Министерство на вътрешните работи.

На 17 ноември служителите на реда били на обход по основен път Е-79, където по техни думи са видели камион, който съгласно тях бил в не положително положение.

Шофьорът отбил и уплашен от това да не му бъде наложена огромна санкция и да не му бъде отнето транспортното средство.

Водачът попитал служителите на реда какво може да бъде направено по случая, а те дали отговор:

" Ако става въпрос за 10-20 лв., няма какво да приказваме ".

Шофьорът споделил, че има в себе си сумата от 500 лв., които по-късно поставил в документите, които предал на служителите на реда. По-късно документите му били върнати, само че не и паричната сума.

Същия ден няколко часа по-късно е бил спрян и различен автомобил от лидера, на който още веднъж била поискана сумата от 500 лв..

" Служебният автомобил с който пътували за реализирана на надзор и предварителна защита на корупцията не е екипиран единствено в този съответен случай, а и на всички дати, на които е пътувано с този автомобил, с видеонаблюдение, каквото обвързване имат полицейски коли и в частност тези, свързани с контрола на придвижването по пътищата. Полицейските чиновници е следвало да имат персонално видеонаблюдение - това са по този начин наречените боди камери, които всеки един от служителите на реда закача. При инспекцията е открито, че записи за този ден от такива камери няма. Всеки един полицейски автомобил е екипиран с джипиес система, по всяко едно време може да се наблюдава от всяка една точка къде е, този надзорен автомобил не е бил екипиран с такава джипиес система ", съобщи на брифинг Ивайло Филипов, наблюдаващ прокурор.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинените А.И. и И.П. са арестувани за период до 72 часа.

Предстои съдът да прегледа настояванията на Прокуратурата за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Действията по досъдебното произвеждане не престават.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР