Задържаните вчера 23-ма мигранти на българо-гръцката граница са били транспортирани

...
Задържаните вчера 23-ма мигранти на българо-гръцката граница са били транспортирани
Коментари Харесай

Задържаните 23-ма мигранти пътували за Франция в шофиран от рецидивист камион

Задържаните през вчерашния ден 23-ма мигранти на българо-гръцката граница са били превозени в камион, който е бил каран от 59-годишен рецидивист. Те били скрити в тайник в транспортното средство, като пред граничните служители на реда обяснили, че се опитвали да стигнат до Франция.

Тези детайлности бяха изнесени през днешния ден на конференция. В нея шефът на " Гранична полиция " Светлан Кичиков изясни, че мигрантите са от Афганистан и Пакистан и са минали границата пешком.

Районният прокурор на Свиленград Мария Кирилова добави, че по случая има формирано досъдебно произвеждане. По думите ѝ някои от чужденците са показали, че са платили към 1600 евро на каналджията в Турция.

Шофьорът на камиона е арестуван за 24 часа, като следва удължение на периода на до 72 часа. Той е осъждан за обири, а от преди 15 дни против него има висящо произвеждане за контрабанда на граничен пункт " Капитан Андреево ". Срещу него ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР