Задържаните са обвинени в планиране на атаки по време на

...
Задържаните са обвинени в планиране на атаки по време на
Коментари Харесай

Турция задържа над 200 предполагаеми членове на ИД

Задържаните са упрекнати в обмисляне на офанзиви по време на новогодишните празненства, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Полицията извърши едновременни обиски в 14 разнообразни окръга, задържайки 124 обвинени за хипотетични връзки със сунитската екстремистка формация в четвъртък, и още 77 в петък, заяви държавната Анадолска организация. Сред обвинените има задгранични жители, оповестява организацията.

Полицията е конфискувала документи и цифрови материали, които разкриват проекти за набези в новогодишната нощ.

Преди година "Ислямска страна " пое отговорност за нахлуване в новогодишната нощ в истанбулски нощен клуб, при което бяха убити 39 души, а 79 бяха ранени. Сред убитите имаше турски жители, както и туристи от няколко арабски страни, Индия и Канада.

Извършителят на нападението - узбекският жител Абдулгадир Машарипов - бе хванат след близо едномесечно следене. Съдебен развой против упрекнатите за нападението, в това число Машарипов, стартира този месец.

Властите в Истанбул са подхванали засилени ограничения за сигурност в новогодищната нощ в града. Валията на Истанбул Васип Шахин уточни, че 37 000 служители на реда и 4000 представители на жандармерията ще бъдат мобилизирани в новогодишната нощ, с цел да може хората да честват "спокойно ".

Местните управляващи анулираха или не разрешиха обществени празненства на основни места в града, в това число на площад Таксим, от съображения за сигурност. Централният площад Къзълай в Анкара и близките булеварди ще бъдат затворени за придвижване на коли в новогодишната нощ, а от 20 часа на 31 декември жителите ще бъдат допускани до площада след прекосяване през инспекция, оповестяват турските медии.

В рамките на ограниченията за сигурност доста пътни артерии в централните квартали на Истанбул ще бъдат затворени за придвижване в новогодишната нощ, а в седем региона на метрополията ще бъде неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли, оповестява Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР