Задържаните контрабандни цигари на ГКПП Кулата са 8 милиона и

...
Задържаните контрабандни цигари на ГКПП Кулата са 8 милиона и
Коментари Харесай

8.4 милиона къса цигари са задържани на ГКПП Кулата

Задържаните контрабандни цигари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " са 8 милиона и 400 хиляди. Това оповестиха на брифинг в Петрич основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и заместител основния прокурор Иван Гешев.

На брифинга участваха и шефът на Агенция " Митници " Георги Костов и шефът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков.
 Снимка 418122
Източник:

В камиона не е пренасяно нищо друго - цялата товарна част е била цялостна с котрабандната стока.

Камионът е спрян на влизане в България.
 Хванаха 600 кг трева на границата с Македония
Хванаха 600 кг трева на границата с Македония

800 мастербокса контрабандни цигари са спрени на Кулата

На брифинга беше дадена повече информация и за огромното количество марихуана, засечено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево ".

Камионът бил празен по документи. В дъното на товарната част, откъм кабината на лидера, имало тайник, в който били поместени десетки пликове с марихуана.
 Снимка 418113
Източник:
 Снимка 418114
Източник:

" Марихуаната е от Косово, висококачествена и най-вероятно е за българския пазар. Камионът е български с български водач. Селектиран е за инспекция на ренген. Интересното е, че когато се е получило разпореждането за тази инспекция водачът е симулирал, че му е неприятно, приет в болница е в болнично заведение, там той се е опитал да избяга , само че сътрудниците са го задържали ", сподели Иван Гешев, представен от " 24 часа ".

Ивайло Иванов от своя страна напомни, че предходната година са били унищожени над 100 тона канабис в региона. Това евентуално провокирало рецесия на наркопазара и се налагало импорт от чужбина.

" Характерното и при двата случая е, че има огромна степен на предварителна подготовка на осъществяващите тази проведена незаконна активност през нашата граница. Действително са направени по този начин професионално тапите ", сподели шефът на митниците Георги Костов.

И двамата водачи са арестувани за период до 72 часа. Работата по случая продължава.
 Снимка 418123
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР