Задържаните български риболовни кораби от румънските власти остават в пристанище

...
Задържаните български риболовни кораби от румънските власти остават в пристанище
Коментари Харесай

Всички моряци от задържаните кораби в Румъния вече са на свобода

Задържаните български риболовни кораби от румънските управляващи остават в пристанище Констанца. Част от моряците бяха освободени още през вчерашния ден към 20:00 часа. Разпитите с капитаните на екипажите са траяли до късно нощес, съобщи.

" И останалите четирима моряци бяха освободени още нощес, само че останаха да пренощуват на един от корабите, като тяхното предпочитание беше да се запечатат и трите кораба от прокуратурата в тяхно наличие. Капитаните последни напущат кораба и един от моряците, и към 9:00 часа тази заран би трябвало да приключи цялата процедура. С задоволство можем да кажем, че и десетимата наши моряци са на независимост и надлежно и останалите тук четирима ще се върнат в България ", сподели Радко Влайков - дипломат на България в Румъния.

По думите му, корабите продължава да са арестувани от румънските управляващи. За времевите периоди обаче е мъчно някой да може да предвижда - това може да се случи в границите на 2-3 дни, само че може да се случи и в границите на 10 години. От позиция на процедурата, прокуратурата би трябвало да излезе с дефинитивно мнение към целия случай. Очаква се и формален писмен отговор от Министерство на външните работи на нашата нота с уточнения, разясни той.

„ Ние бяхме в европейски териториални води. Има огромна разлика. Нищо не ни обясниха, просто споделиха изкарвате рибата и броиха. Просто виновността не е наша. Ние не знаем, че има възбрана за акула ”, съобщи пред морякът Добрин Добрев

„ Не сме знаели, тъй като в България няма такава възбрана. Ние не излизаме в Румъния с улова да го разтоварваме. Корабите са били на 50-52 благи източно от Констанца ”, добави притежателят на кораба “Ива 1 ” Пламен Панайотов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР