Задържани са две жени от ромски произход, с едната пострадалият

...
Задържани са две жени от ромски произход, с едната пострадалият
Коментари Харесай

Мъж от Белозем получил инсулт заради измама с над 75 хиляди лева

Задържани са две дами от ромски генезис, с едната потърпевшият бил в близки връзки

66-годишен мъж от пловдивското село Белозем получил инсулт, откакто схванал, че е бил излъган със 77 500 лева от две дами от ромски генезис. " Човекът едвам приказва, мъчно го разпитахме ", изясни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, който заяви за случая, представен от. Той разказа правилото на измамата като " Ще ти ремонтираме нещо съвсем гратис ".

Двете дами са на 41 и 25 години и имат роднинска връзка. " Те обикалят дребните обитаеми места в региона, като таргетът им са възрастни и самотни хора. Една от дамите е завързала по-близки връзки с потърпевшия той ѝ е давал пари назаем. В един миг му споделила, че няма по какъв начин да му върне парите, само че му предлага да му създадат ремонт на къщата. Завела в дома му други лица от ромски генезис, нейни родственици, показали се за бригада. Тази услуга му е показана като безплатна. Впоследствие стартират да желаят пари, мъжът им дава спестяванията си, а когато те свършват, го карат да върви до разнообразни институции и да тегли заеми на свое име “, изясни прокурорът по делото Димитър Костов. Изтеглените заеми са десетки. По-късно „ майсторите “ обяснили на мъжа, че им дължи още пари и частен правосъден реализатор може да му продаде парцелите. Така възрастният мъж им трансферирал аграрни земи.

В последна сметка той споделил на свои близки какво става и те се обърнали към органите на Министерство на вътрешните работи.

Двете дами са арестувани и Районният съд в Пловдив ще реши дали да останат в ареста.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР