Задържани са двама души - на 18 и 36 годиниВ

...
Задържани са двама души - на 18 и 36 годиниВ
Коментари Харесай

Полицията във Варна алармира за разпространението на опасния наркотик в „Максуда“


Задържани са двама души - на 18 и 36 години

В резултат на поредност от акции на полицията във Варна е открито, че фентанил и негови аналози се популяризират в ромския квартал „ Максуда “ в града, сподели на брифинг през днешния ден заместител шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Андрей Ангелов.

Той посочи, че са открити и съответни разпространители и против тях са подхванати дейности. В резултат на това още на 13 юли са арестувани две дами, в миг на договорка с над 200 грама аналог на фентанил – алфа метилфентанил и над 50 000 лв., за което осведоми Българска телеграфна агенция. Мониторингът на полицията върху пазара на опиати на територията на дирекцията сочи, че след задържането на двете дами няма други случаи на разпространяване на фентанил и негови аналози, сподели Ангелов.

Арнаудов сподели също по този начин, че в края на май е била открита появяването на пазара на изключително рисковото наркотично вещество – „ фентанил и негови аналози “. От извършените беседи с наркозависими през юни е открито, че на територията на града се популяризира нов тип хероин, който е с по-силно влияние. Наркозависимите го назовават между тях синтетичен хероин, изясни комисарят.

Коментарът от страна Министерство на вътрешните работи едвам във връзка информацията, че на територията на Варна има 10 смъртни случая в резултата на интоксикация с фентанил и негови аналози. Има информация и, че  че за интервала от  10 април досега са открити 9 смъртни случая на наркозависими.

По всяко от досъдебните производства са назначени химични проучвания на кръвта на умрелите за съществуване на наркотични субстанции, споделят от ОД МВР-Бургас.

„ Към момента са направени съдебно-медицински експертизи по две от тях, като резултатът от химичното проучване сочи, че в кръвта на умрелите има съществуване на метамфетамин. При два от случаите до телата на умрелите са открити спринцовки, като в излишък в едната от тях има следи от аналог на фентанила “, споделя още Ангелов.

Той заяви още, че през вчерашния ден при полицейска интервенция по линия разпространяване на опиати са арестувани двама души - на 18 и 36 години, престъпно проявени. Те са съседи и популяризират дрогата от домовете си, които са в един вход и на един етаж.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР