Задържани са бащата, лелята и чичото на починалото след ухапване

...
Задържани са бащата, лелята и чичото на починалото след ухапване
Коментари Харесай

Задържаха бащата, лелята и чичото на убитото от питбул дете

Задържани са бащата, лелята и чичото на умрялото след захапване от куче 3-годишно дете от село Мокрище. По информация на ОДМВР-Пазарджик, притежател на кучето е лелята на детето.

Районна прокуратура-Пазарджик следи досъдебно произвеждане за това, че на 29 януари в с. Мокрище, общ. Пазарджик, не са били положени задоволително грижи за гръбначно животно - куче от породата " питбул ", което е било под контрол, като вследствие на това е последвала гибелта на 3-годишно момче.

В хода на извършеното следствие е осъществен оглед на местопроизшествието, към който е прибавен и фотоалбум, разпитани са очевидци, назначена е съдебно-медицинска експертиза , която да дефинира аргументите за гибелта на детето, известени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, като във връзка с притежателите му е издадено наставление.

След подаване на сигнал за случилото се на мястото неотложно са изпратени дежурни екипи на РУ-Пазарджик и " Спешна помощ ", изяснява представителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов, оповестява 24 часа.

Стоянов добавя, че за жалост медиците са установили гибелта на 3-годишно момченце, което живеело в къщата дружно с татко си и свои родственици. Разследващите открили, че то излязло на двора и там по неустановени досега аргументи е било нападнато от вързаното със синджир куче. За случилото се неотложно е известен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Тялото на детето е превозено в поделение " Съдебна медицина " при МБАЛ - Пазарджик за аутопсия.

 Питбул е умъртвил 3-годишно дете в пазарджишко
Питбул е умъртвил 3-годишно дете в пазарджишко

Собственикът на кучето е арестуван

Роднини на арестуваните настояват, че детето е оставяно без контрол, оповестява БТВ. Кучето е било вързано в двора с пълен синджир и съгласно притежателите и съседите до момента не е проявявало експанзия. Майката на убитото дете работи в Германия и се е прибрала през днешния ден сутринта.

" Кучето не беше нападателно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не почтени хора. Трябва да се търси отговорността на родителя ", разяснява комшия. " Хора описват, че това дете е скитало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше нападателно, не е употребявано за боеве ", споделя различен комшия.

Кучето към момента е в двора и е вързано. Според Петко Митев, шеф на ОД по сигурност на храните, не е рисково то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило експанзия, следва да се извършат следствени дейности във връзка с неговата настъпателност и ще се реши ориста му, разяснява Митев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР