Задържани по погрешка – граждански арест приключил по необичаен начин.

...
Задържани по погрешка – граждански арест приключил по необичаен начин.
Коментари Харесай

Куриоз: Арестуваха по погрешка студенти по медицина в село Храбрино

Задържани по простъпка – цивилен арест завършил по необикновен метод. Чуждестранни студенти по медицина бяха комплицирани с незаконни мигранти и арестувани от обезпокоени поданици на родопското село Храбрино.



Жителите в тогавашното партизанско село към момента имат будна съвест. Те забелязали в неделя по обяд подозрителни чужденци.

„ Казаха, че били избягали от някакъв лагер - партизански лагер. Партизанско село сме, бягат тук “, изяснява пред Би Ти Ви стара жена от Храбрино.

„ Отидоха горе до завоя и се върнаха. Казали им тук надолу да вървят и те тръгнали по улицата надолу. Брадати някакви, като партизани “, твърди Копринка Караджова от селото.

„ Тука на моста бяха – вървят надолу-нагоре, но, не можах да видя накъде отидоха. Някъде в оная вилна зона са ходили. Обикалят, крадат всичко, чувате ли ме?! Много е напечено ситуацията в България “, споделя Асен Хаджиев.

Според локалните непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани. Затова те решили бързо да ги обезвреждат.

„ Задържахме ги до идването на полицията – да може служителите на реда да извършат инспекцията. Не, не говореха български. Вървяха пеш. Полицията беше към този момент известена. Просто се наложи да ги спрем, до момента в който дойдат и ги ревизират “, изяснява по телефона участник в гражданския арест, който е поискал анонимност.

Полицията обаче открива, че няма проблем. „ Оказва се, че това са младежи – студенти, които се образоват в Медицинския университет в Пловдив. Те са обяснили, че са подхванали разходка като туристи в района “, изяснява Анелия Влахкинова, представител на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

„ Полицията постоянно адмирира бързото и навреме подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на престъпления или закононарушения, само че подобен метод на деяние хората сами да подхващат ограничения против други лица, не е допустим, тъй като в тази ситуация се оказва, че това са група младежи, които са тръгнали на туристическа обиколка в района “, добави Влахкинова.

Когато схванаха, че са задържали студенти по медицина, а не незаконни мигранти, създателите на гражданския арест пожелаха да запазят анонимност и се оправдаха с необичайния външен тип на планинарите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР