Задържането на японски консулски служител от Русия в понеделник е

...
Задържането на японски консулски служител от Русия в понеделник е
Коментари Харесай

Задържането от Русия на наш дипломат е "неприемливо": Японският външен министър

Задържането на японски консулски чиновник от Русия в понеделник е " извънредно почтено за жалост и недопустимо ", съобщи японският външен министър Йошимаса Хаяши, съобщи CNN.

" Консулският чиновник беше отведен в положение на устойчивост, със завързани очи от началото до края, с притиснати ръце и глава, и беше подложен на сплашващ разпит ", съобщи Хаяши пред кореспонденти във вторник, като добави, че " няма безусловно никакви доказателства за противозаконни действия, както твърди съветската страна. "

Във вторник сутринта заместник-министърът на външните работи Такео Мори е извикал съветския дипломат в Япония Михаил Галузин, заяви Хаяши. Мори подава формален митинг с искане за публично опрощение и попречване на повторни случаи.

Японското държавно управление ще предприеме " подобаващи ограничения ", съобщи Хаяши.

Руската Федерална работа за сигурност заяви, че японският консул Мотоки Тацунори е бил арестуван във Владивосток в понеделник за приемане на поверителна информация.

Според държавната осведомителна организация РИА Новости ФСБ оповестява, че дипломатът " е бил арестуван на мястото на престъплението, до момента в който е получавал против парично заплащане информация с лимитирано разпространяване [поверителна] за настоящите аспекти на съдействието на Русия с една от страните от Азиатско-тихоокеанския район, въздействието на западната политика на наказания върху икономическата обстановка в Приморския край. "

Консулът е разгласен за личност нон грата от съветското външно министерство " за действия, които са несъвместими със статута на консулски чиновник и вредят на ползите на Русия в региона на сигурността ", се споделя в изказването.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР