Задържането на вода е проблем, при който различни течности се

...
Задържането на вода е проблем, при който различни течности се
Коментари Харесай

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Задържането на вода е проблем, при който разнообразни течности се натрупат в тялото и не могат да излязат. То може да аргументи подувания на ръцете, краката и глезените. Жените най-често задържат вода при бременност или по време на месечния си цикъл. Има няколко причинителя за задържането на вода, само че множеството от тях не са рискови. В случаите, когато подуването не е плашещо и не се дължи на съществени аргументи, ви предлагаме да опитате тези 10 продукта, които имат диуретични свойства и ще ви оказват помощ да се отървете от непотребните течности.

1. Краставици



С голямото си наличие на вода, краставиците оказват помощ на течностите и киселините да излязат от бъбреците допустимо най-бързо. А защото са и с доста ниско наличие на калории, те са идеалния сурогат на снаксовете за хората, които се борят с непотребното тегло.

2. Червени боровинки



Червените боровинки са извънредно богати на Витамин Ц и антиоксиданти, които прави доста по-лесна битката с непотребната вода. Освен това те пазят клетките в тялото от вредата от токсините, които се създават от тялото по време на метаболитните процеси.

3. Диня



Динята е 92% вода и е толкоз цялостна с витамини и минерали, които ще ви оказват помощ бързо да се отървете от арестуваните течности.

4. Целина

Целината е богата на веществото, наречено кумарин, което оказва помощ на тялото да се пречисти от непотребните отрови и вода посредством урината. Тя също по този начин оказва помощ при проблеми с кръвното налягане и обработването на храната.

5. Джинджифил



Джинджифилът е едно най-ефективните средства против подуването и натрупването на вода. Той се бори и доста дейно против токсините в тялото.

6. Моркови

Морковите са богати на антиоксиданти и витамини, които детоксикират тялото. Благодарение на високото количество калий в морковите, те са потребни и за поддържане равнищата на холестерола и кръвната захар.

7. Канела



Канелата съдържа хром, който потиска апетита. Тя ускорява имунитета и оказва помощ в детоксикацията.

8. Аспержи

Високото наличие на калий оказва помощ в битката с непотребната вода.

9. Зелен чай



Зеленият чай е натурален диуретик. Проучвания демонстрират, че постоянното пиянство на зелен чай може да намали телесните мазнини до 19%.

10. Чай от глухарче



Подобно на зеления чай, глухарчето е естествен дуиретик. То намира своето необятно приложение в медицината, изключително в Европа, където се среща постоянно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР