Задържането на служителите продължава да е едно от най-големите предизвикателства

...
Задържането на служителите продължава да е едно от най-големите предизвикателства
Коментари Харесай

Как компаниите да привличат и задържат най-добрите си служители

Задържането на чиновниците продължава да е едно от най-големите провокации за бизнеса през последните години. Редица изследвания на международния водач в HR услугите Adecco Group демонстрира, че измежду главните аргументи за промяна на работното място са корпоративната просвета, работна среда, благоприятни условия за напредък и отдалечаване на мениджмънта от чиновниците в компанията. Едновременно с това разбори на компанията откриват, че разноските за задържане на чиновници всъщност са се удвоили по време на COVID-19 пандемията.

„ Когато една организация има ясна, добре дефинирана цел и път напред, е по-вероятно да притегли и задържи най-хубавите гении. Един от най-често задаваните въпроси по време на изявление за работа е „ Къде се виждаш след пет години? “. Този въпрос обаче към този момент все по-често се задава от претендентите за работа. В сегашното, когато търсенето на гении изпреварва предлагането, водачите, които не могат да дадат верните отговори на този въпрос, ще имат проблеми с конкуренцията. Ръководителите в фирмите би трябвало да бъдат подготвени да дават отговор също по този начин и на въпроси като: „ Предоставяте ли хирбиден модел на работа или работа напълно от вкъщи? “, „ Следвате ли политика за баланс сред персоналния живот и работата? “, „ Ще бъдете ли компания, за която да се гордея да работя? “ “, разяснява Таня Найденова, Ръководител на екип Ключови Клиенти в „ Адеко България “

Сила и цели

Скорошното изследване на Adecco Group „ Възстановяване на нормалното” сподели няколко трендове, които би трябвало да са сигнална лампа за ръководителите на фирмите, тъй като безпорно чиновниците към този момент са мощната страна на пазара на труда.

Близо 40% от 14 000 респонденти обявиха, че или са трансформирали кариерата си през последната година, или обмислят сходен ход, а 26% или са напуснали напълно пазара на труда, или обмислят това. Проучването демонстрира и целите на чиновниците и упованията към техните работодатели. Анализите демонстрират, че заплатата е еднообразно значима с положителния баланс сред професионалнен и персонален живот. Служителите търсят водачи, които демонстрират емпатия и следват ясно дефинирани цели.

Лидери за

Хората желаят да работят за компании с визия за бъдещето, която могат да припознаят и където могат да видят личното си развиване и кариерен път.

Ръководителите в една компания би трябвало непрестанно да споделят и усъвършенстват задачата и задачата на компанията. Те би трябвало да дефинират какво е отношението към клиентите, чиновниците и комерсиалните сътрудници и каква е позицията на организацията във връзка с огромни въпроси като резистентност и правдивост.

Корпоративна емпатия

Лидерите, проявяващи корпоративна емпатия, развиват по-добро чувство за това от какво се нуждаят чиновниците, в случай че желаят те да останат лоялни към компанията. Създаването на корпоративна просвета, в която се цени емпатията постоянно значи унищожаване на някои нездравословни привички в организацията. Когато чиновник споделя за своите проблеми, отрицателни страсти или ограничавания, това не би трябвало да се преглежда като уязвимост.

Отговорянето на потребностите на чиновниците и проявата на поддръжка в последна сметка ще докара до по-добри резултати, когато става въпрос за ангажираността и задържането на гениите.

Специалистите от Adecco Group предлагат следните стъпки, които бизнесът и фирмите би трябвало да подхващат, с цел да запазят своите гении и да останат конкурентоспособни на пазара на труда:

· Слушайте чиновниците: емпатията стартира с разбирането и признаването на действителността на другите.

· Създайте нови модели за работа в офиса, с цел да подкрепяте и задържате вашите чиновници.

· Създайте гъвкави работни договорености, които да са съобразени с потребностите от майчинство, бащинство, грижи за възрастни и деца и други персонални условия.

· Разширете кариерните пътеки за хората. Покажете им, че има опция за напредък, развиване и вътрешна подвижност във вашата организация.

· Съобразявайте въздействието на инфлацията върху вашия бизнес, с цел да можете да останете конкурентоспособни за гениите на пазара на труда.

· Следвайте обективен метод в търсенето на гении. Например, подкрепяйте дами, които обмислят да се причислят още веднъж към пазара на труда. Уверете се, че чиновници от всички възрасти, качества и генезис се усещат добре и подкрепяни във вашата компания.

· Съсредоточете се върху преквалифициране и повишение на квалификацията на чиновниците. Оценете актуалните им умения и ги развийте. Това ще им даде още една причина да останат и в това време ще обезпечи непоклатимост за вашия бизнес.

· Не се опасявайте да се занимавате обществено със обществени въпроси, като резистентност и правдивост, и правете това транспарантно.

Ръководителите, които следват– тази преоценка ще показват както на търсещите работа, по този начин и на актуалните си чиновници, че имат визия, проект и набор от съществени правила. Така готови, те в действителност ще могат да заявят къде се виждат след пет години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР