Задържането на персонала е нещо, за което мениджърите не спирате

...
Задържането на персонала е нещо, за което мениджърите не спирате
Коментари Харесай

Отвъд паричните стимули

Задържането на личния състав е нещо, за което мениджърите не спирате да мислят, без значение от промишлеността или икономическия климат. Това е от  критично значение за бизнеса и не предстои на разискване, когато става въпрос за поддържането на висока работливост. Напоследък обаче предизвикването, което съставляват напъните за задържането на гении, стартира да наподобява на това на изкачването на Еверест.

Тези ценени човешки активи са мотори за доходи, напредък и облага. Оценяването на тези активи не би трябвало да се смята за нещо ново. Хенри Форд осъзнава цената на гениите още през 1914 година Дори със мощно автоматизиран заводски развой и неквалифицирана работна ръка, главната му тактика е основана задържането на личния състав.

Ние пазиме активите на нашия бизнес, като ги предпазваме от повреди или непредвидени поправки. Ние обслужваме, поддържаме, актуализираме, застраховаме и имаме аварийни копия и проекти за деяние при изключителни обстановки. Можем ли обаче да кажем, че поставяме същите старания грижата за нашите човешки активи?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР