Задържането на лидера на опозиционната партия ГЕРБ в България Бойко

...
Задържането на лидера на опозиционната партия ГЕРБ в България Бойко
Коментари Харесай

ЕП обсъжда ареста на Бойко Борисов

Задържането на водача на опозиционната партия ГЕРБ в България Бойко Борисов влиза за разискване в Европейския парламент този следобяд.

Дебатът е озаглавен „ Незаконно задържане на водача на опозицията в България “ и е по член 162 от правилника за дейноcтта на Екологичен потенциал. Обсъждането е включено в общия спор „ Основни права в Европейски Съюз “.

На 8 септември Европейският парламент реши да остави петицията, подадена против " противозаконните дейности на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков ", с които се нарушават гражданските права и се упражнява психическо и физическо принуждение против представители на опозицията, отворена и да изиска от българските управляващи подробни отговори.

В края на август стана ясно, че карцерът на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов е противозаконен, реши на втора инстанция Софийският административен съд. Столична дирекция на вътрешните работи пък ще би трябвало да заплати разноските по делото в размер на 480 лева .

На 17 март 10 цивилни служители на реда влязоха в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Първоначално от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Борисов е задържан и още трима души, измежду които Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова. Малко след 21.00 часа тази вест обаче бе изтрита от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Тогавашният министър председател Кирил Петков разяснява във Facebook това, което се случва с думите: „ Никой не е над закона “. Дори Петков беше разпитан като очевидец.

По-късно от вътрешното министерство пуснаха следното известие, публикувано от пресцентъра до медиите: „ В ход е огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България за злоупотреби с евросредства. Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси. Към момента са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията не престават “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР