Задържаната на 3 юли група е била създадена с цел

...
Задържаната на 3 юли група е била създадена с цел
Коментари Харесай

Арестуваните в сряда рекетьори изпълявали брутални поръчкови побоища


Задържаната на 3 юли група е била основана за изнудване, лихварска активност и осъществяване на поръчки, уточни прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и чиновник на отдел „ Контратероризъм “ в ГДБОП. Поводът бе извършената на 3 юли т.г. сполучлива операция  на територията на София, Приморско и Белово, в границите на която бяха арестувани трима от участниците в незаконната група, в това число и ръководителят им. Четвъртият участник сега е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за нелегално владеене на оръжие.

Според събраните досега данни, групата се е занимавала единствено с изнудвания, решавала е посредством брутални силови дейности (и против солидно заплащане) финансови разногласия в интерес на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за " наказателни акции " против съответни хора, или е възлагала осъществяването им на трети лица. 

Няма връзка сред арестуваната група за изнудване и убийството на данъчния контрольор, досега е открито, че й е било предоставено той да бъде сплашен с палежи и побой, само че не и убийството му, оповестиха от прокуратурата.

Работата по документирането на цялостната незаконна активност на обвинените продължава под управлението на Специализираната прокуратура.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР