Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди

...
Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди
Коментари Харесай

Арестуваната бременна жена с бежанци е хващана и друг път, но с наркотици

Задържаната бременна жена, пренасяща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да кара с опиати. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Прочетете още
Той посочи, че днешният арест е разследване на разработка на Военна полиция, а арестуваните бременна жена и боен са следени от дълго време. Освен тях е задържан още един участник в незаконния транспорт.

Демерджиев още веднъж насочи апел към идващия парламент да увеличи наказванията за каналджийство.

" Три текста в Наказателния кодекс да бъдат модифицирани по този начин, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава предварителна защита би помогнала ужасно доста. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там напъните ни се правят оценка високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме доста хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, да вземем за пример, където разполагат с доста повече запаси, само че там трафикът на хора пораства, а при нас понижава.

Имайте поради, че натискът у нас е невиждан и това го споделям, тъй като в пъти повече са искащите да обхванат на наша територия, а доста дребна част от тях съумяват. И тъй като ние ги преследваме и залавяме, това става публично притежание и основава усещането, че има повече мигранти. Но няма, убеждавам ви! Толкова малко България не е пропущала в нито един миг ", съобщи Иван Демерджиев.

Той добави, че България към този момент е получила от Европейски Съюз над 141 млн. евро за защитата на границата с Турция.

" Сега се водят договаряния за техническото застраховане на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме увещание, че ще получим коли, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа отбрана както по земя по този начин и по въздух ", разясни Демерджиев.

На брифинг в Шумен през вчерашния ден вътрешният министър съобщи, че има над 190 оперативни сигнали за пазаруване на гласове, като постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от Министерство на вътрешните работи.

Набелязани са рисковите секции и от Министерство на вътрешните работи ще създадат всичко допустимо да пресекат купения избор, съобщи министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР