Задържана е 39-годишна перничанка, която е измамила възрастна жена в

...
Задържана е 39-годишна перничанка, която е измамила възрастна жена в
Коментари Харесай

Арестувана е перничанка за редица измами в София

Задържана е 39-годишна перничанка , която е измамила стара жена в София , оповестиха от полицията. Според данните досега, посредством машинация тя е направила голям брой обири на територията на столицата .

Разследването е стартирало на 24 септември , когато стара жена е потърсила помощ в районното ръководство , откакто е открила, че от вкъщи й е била осъществена кражба на пари. Тя е разказала, че непозната жена се е показала за чиновник на топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в парцела. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома е открила неналичието на 800 лв. .

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности чиновниците от Шесто Районно ръководство са влезнали в дирите на извършителката и през вчерашния ден са я задържали в региона на планински ъгъл за отдих . Според първичната информация, по еднакъв метод – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, арестуваната е направила голям брой аналогични закононарушения. При претърсванията в населявана от нея хотелска част са били открити голям брой движимости, обект на закононарушения, включително – часовници, златни украшения, банкови карти .

Работата за документиране на цялостната незаконна активност на задържаната не престава. Очаква се събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийската региона прокуратура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg