Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма

...
Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма
Коментари Харесай

Задържаха барета в София, докато иска откуп за крадена кола

Задържан е чиновник на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) за искане на откуп за откраднат автомобил, заяви пред публицисти основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов след Националното заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи.

" Служителят е на управително равнище, рангът му е по-висок от шеф на група. Автомобилът е " Мерцедес ". Няма по какъв начин да кажа каква сума е поискана, има формирано досъдебно произвеждане ", разяснява още той.

Иванов посочи, че през вчерашния ден в Столична дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за желан откуп за кола. Направена е съответната подготовка за управление на срещата с констативен протокол за разказване на паричните средства.

" Знаело се е мястото, където ще бъде извършена срещата. Водено е прикрито наблюдаване. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за диалог, е било арестувано с полицейска мярка. Уведомен е следовател, рапортуваха ми на мен и уведомих министъра на вътрешните работи. Следователите, проверяващите и оперативните са на среща при наблюдаващия прокурор. Там най-вероятно ще се вземе решение какви дейности да бъдат подхванати по отношение на служителя ", сподели още основният комисар.

Той акцентира, че командирът на баретите е извикан от управлението на Министерство на вътрешните работи и стартират инспекции. Ще се проверява имало ли и други случаи, в които командосът е правил това и забъркани ли са и негови сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР