Задържан е още един заподозрян, участвал в схема за финансиране

...
Задържан е още един заподозрян, участвал в схема за финансиране
Коментари Харесай

Задържаха още един заподозрян във финансиране на атаката срещу Крокус Сити Хол

Задържан е още един обвинен, взел участие в скица за финансиране на лицата, атакували " Крокус Сити Хол ". Това са съобщили от следствения комитет на Руската федерация на 28 март в своя канал в Telegram, предава " Известия " .

" Друг обвинен, участващ в скица за финансиране на тероризъм, е разпознат и арестуван “, се показва в изказване на съветския Следствен комитет.

Следствието ще изиска от съда да му наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ", се добавя в известието.

Отбелязва се, че " първичните резултати от следствието изцяло удостоверяват планувания темперамент на дейностите на терористите, тяхната деликатна подготовка и финансова поддръжка от страна на уредниците на закононарушението ".

" В допълнение, Следственият комитет е получил доказателства за връзки сред терористите от " Крокус Сити Хол " и украинските националисти. Това е открито при изследване на конфискувани от тях механически средства и разбор на информация за финансови интервенции. Разследването също по този начин получи доказана информация, че причинителите на офанзивата са получили обилни суми пари и криптовалута от Украйна ", написа съветската медия.

На 22 март въоръжени мъже откриха огън с автоматизирани оръжия по гости на концерт в " Крокус Сити Хол ", убивайки по публични данни 140 души. Отговорността за офанзивата поеха бойци на " Ислямска страна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР