Задържан е непълнолетен младеж, подал сигнал за поставено взривно устройство

...
Задържан е непълнолетен младеж, подал сигнал за поставено взривно устройство
Коментари Харесай

Вместо терористи: задържан е 16-годишен, заплашил училище с бомба

Задържан е малолетен юноша, подал сигнал за сложено взривно устройство в постройката на учебно заведение в Пазарджик.

На фона на вълната, която залива учебни заведения из цялата страна, преди три дни на тел. 112 бил получен анонимен сигнал за бомба в постройката на Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт в Пазарджик. Екипи на полицията неотложно са пристигнали на място и била осъществена евакуация, оповестява бТВ.

Направена била инспекция на всички пространства в постройката и взривно устройство не е намерено.

Вместо това била открита самоличността на подателя - 16-годишен юноша, възпитаник в гимназията. По случая е формирана кореспонденция, а материалите по нея са докладвани на прокуратурата. С малолетния работят криминалисти и контрольор „ Детска педагогическа стая “.

Вчера Министерство на вътрешните работи към този момент заяви, че седмокласник от Сливен и петокласнички от Нова Загора са арестувани за подаване на сигнали за бомби в учебно заведение.

Едното е известие, подадено на тел. 112 за образователно заведение в град Нова Загора, другият сигнал е получен посредством SMS до учител в сливенско учебно заведение.

В Сливен сигналът е подаден от възпитаник в 7. клас, а в Нова Загора – от четири девойки, ученички в 5. клас. Пред органите на реда те са обяснили постъпката си с нежеланието си да посещават образователните занятия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР