Задържан е мъжът, който стреля днес в центъра на София.

...
Задържан е мъжът, който стреля днес в центъра на София.
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, стрелял по бившата си партньорка в София

Задържан е мъжът, който стреля през днешния ден в центъра на София. Той е задържан на гарата в Русе, заяви Нова ТВ.

Ще остане в ареста в града до на следващия ден, когато ще бъде превозен до София. Предстои материалите са бъдат докладвани на прокуратурата, която да реши дали и какво обвиняване са му повдигне.

По обяд някогашният сътрудник на 55-годишната Фани влиза във фризьорския салон, където тя работи. Вдига револвер и пред сътрудници и клиенти на салона, я прострелял няколко пъти в главата. Стрелял е със сачми. Колегите на дамата потвърдиха, че някогашният й сътрудник я е заплашвал.

„ Той по принцип има издадена ограничаваща заповед поради предходни спорове. Има и формирано досъдебно произвеждане против него поради нарушение на тази заповед”, изясни Ивайло Величков, шеф на Първо районно управление (на МВР).

Ограничителната заповед не е спряла мъжа. След нападението, простреляната Фани съумяла да избяга от фризьорския салон и да се скрие в близкия хранителен магазин.

Конфликтите сред фризьорката и някогашния й мъж били от години. Това е и основата версия на Министерство на вътрешните работи за стрелбата. Фризьорката е била заплашвана редовно, описват сътрудниците й. Подавала сигнали до полицията, само че резултат не е имало.

Районът към улица „ Любен Каравелов” остана отцепен часове наред. В следобедните часове се чу и следен гърмеж.

„ Извършителят беше изоставил една раница с незнайно наличие, имаше известни подозрения и се наложи да бъде осъществен следен гърмеж. Имало е облекла вътре”, сподели Ивайло Величков.

Ранената жена е в устойчиво положение, без заплаха за живота. Настанена е във ВМА.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР