Задържан е мъж, който е изпратил имейла със заплахата за

...
Задържан е мъж, който е изпратил имейла със заплахата за
Коментари Харесай

ГДБОП задържа заподозрян за заканата с убийство на Ива Митева


Задържан е мъж, който е изпратил имейла със опасността за ликвидиране на ръководителя на Народното събрание Ива Митева, съобщава . Мъжът е престъпно проявен от региона на Стара Загора. Има регистрации за обири и за други закани. В момента с него работи екип на ГДБОП.

До обвинения се е стигнало след няколкочасова работа на екип от отдел " Киберпрестъпления " на антимафиотската работа, който локализиран мъжът.

По-рано беше обявено, че Софийската районна прокуратура към този момент ревизира сигнала за опасност за ликвидиране на ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Магистратите се самосезираха, откакто в Народното събрание беше обявено, че заканата е била получена на мейла на правосъдното министерство.

" Заплахите за ликвидиране са нещо обикновено в България. Знам, че звучи неуместно, само че е реалност ", написа часове по-рано Слави Трифонов във Facebook, като издаде, че той самият е получавал " десетки " такива предизвестия. Лидерът на " ИТН " обаче разяснява, че " опасността за ликвидиране към ръководителя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно " и издава  " уязвимост и изтощение на една система, която би трябвало да си отиде и ще си отиде ".

За опасността против Митева оповестиха нейният съпартиец Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Те считат, че " посланието "  има връзка с разискването на измененията в Закона за НСО, които плануват да отпаднат защитата и бронираните коли за висши  политици и магистрати. Заплахата била получена на имейла на правосъдното министерство в 21:04 ч. нощес. Тя била адресирана и до други, но Йорданов и Хаджигенов не показаха имена. Свързаха обаче предизвестието с ГЕРБ и Движение за права и свободи.  " Жалък и комичен е сигналът... В него са комплицирани Българска социалистическа партия, имам револвер, ще убия този, оня, в смисъл доста неща...  типично за ГЕРБ апропо, от кое място другаде да пристигна сигналът ", разяснява Хаджигенов, представен от БГНЕС.

Самата Митова изрази неразбиране пред медиите, че е обект на опасност. " По-скоро ме е боязън за детето ми ", показа тя. И акцентира: " Това значи, че депутатите няма да можем да работим оттук-нататък. Всеки един сигнал ще възпира смяната. "  В Министерство на вътрешните работи одобряват случая съществено - с него се занимава ГДБОП. А основният прокурор разяснява ядосано, че прокуратурата не е известена за сигнала. 

" Дали опасността инцидентно беше получена, откакто Ива Митева разгласи, че Законът за НСО е признат - закон, който лишава колите, защитата и привилегиите на министри, депутати, прокурори, някогашни министър председатели, както и на техните фамилии? Не мисля, че е инцидентно ", разяснява Слави Трифонов на страницата си във Facebook.

Всъщност водачът на Има Такъв Народ греши - опасността е отправена в четвъртък вечерта, преди въпросните промени да бъдат оповестени за признати в петък след серия процедурни премеждия и кавги. За отбелязване е, че самата Митева дълго и упорито настояваше, че процедурата по гласуването е била опорочена и измененията не са признати. Тя е научила за опасността в петък след 11 часа денем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР