Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция край

...
Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция край
Коментари Харесай

Има задържан за стрелбата край Елхово, при която загина граничен полицай

Задържан е причинителят на стрелбата на границата с Турция край Елхово, при която почина сержант Петър Бъчваров. Това обяви пред посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок . Тя е съобщила новината на управлението на Министерство на вътрешните работи в телефонен диалог.

Дипломатът съобщи, че следствието от страна на турската прокуратура към този момент е почнало и на границата се намира огромен екип, който работи по всички вероятни версии. Според нея обаче би трябвало да бъде изяснено дали в действителност става дума за пукотевица при трафик на бежанци.

Навръх професионалния празник на Министерство на вътрешните работи България осъмна с новината, ч е граничен служител на реда е бил убит в понеделник вечерта от мигранти , пробвали се да прекосят незаконно границата ни с Турция край Елхово.

Сержант Петър Бъчваров и негов сътрудник били дежурни във съдбовната вечер. Забелязали дупка в оградата на границата и решили ревизират какво се случва. Чул се изстрел. Сержантът е бил улучен в главата

 
 Елхово ликвидиране граница служител на реда БГНЕС

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи по време на брифинг, че оградата по границата с Турция не е годна, всеки ден оборудването се поддържа, само че всеки ден се натъкват на дупки, стопират, обработват ги, вършат всичко допустимо да затворят границата.

" В случая става въпрос за престъпно действие, за изключителна експанзия. За пръв път се подхожда по този метод. Ние сме се стремили нашите чиновници да извършват отговорностите си без да причинават ненужни вреди на тези хора, които се пробват да минават границата. При такава експанзия, която ескалира, ние ще отговорим с нужната мощ на тази експанзия и в случай че има произшествия по границата няма да са в посока на наши чиновници, уточни вътрешният министър.

Заместник главеният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов пък дефинира случилото се като терористичен акт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР