Задържан е футболният хулиган, който рани полицайка с бомбичка, предаде

...
Задържан е футболният хулиган, който рани полицайка с бомбичка, предаде
Коментари Харесай

Хванаха футболния хулиган, който рани полицайка с бомбичка


Задържан е футболният гамен, който рани полицайка с бомбичка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Обвиняемият има мярка задържане до 72 часа, която изтича в понеделник. В понеделник прокурорът ще желае налагане на непрекъсната мярка задържане под стража, съобщи на брифинг градският прокурор Емилия Русинова.

„ Вчера след дейните и доста бързи дейности от страна на Министерство на вътрешните работи към този момент имаме привлечено лице в качеството на обвинен за породените телесни повреди на чиновниците на жандармерията. Извършителят на действието, за който сме събрали много доказателства, е роден 1993 година, а потърпевшата жена е единствено една година по-голяма от него “, посочи градският прокурор Емилия Русинова.

Задържаният не е прочут на органите на реда и не е осъждан.

„ В хода на следствието са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности са разпитани към 64 свидетели-футболни ентусиасти, близки родственици на причинителя на действието, пред които е признал за действието. Иззети са голям брой записи от камери, облеклата на обвинения, с които е бил облечен все още на осъществяване на действието. Установени са голям брой очевидци, които дават показания за държанието му след осъществяване на действието “, съобщи Русинова.

„ Към сегашния миг по данни, събрани в хода на следствието - бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице, по негови думи. Това следва да се откри в хода на следствието. Повдигнато му е обвиняване за тежка телесна щета по хулигански подбуди. Наказанието за това закононарушение е от 5 до 15 години отнемане за независимост “, сподели още Емилия Русинова.

От своя страна шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов изясни, че самоличността на арестувания е открита в петък. Не е бил открит на адресите, които населява. Вчера се явил в Столична дирекция на вътрешните работи с юрист. „ Той направи цялостни признания пред нас и съобщи, че съжалява за стореното. Той няма пояснение за какво е хвърлил бомбата, твърди, че я е хвърлил по пистата, което няма по какъв начин да стане “, съобщи Иванов.

Той изясни, че потърпевшата полицайка се възвръща. Първата интервенция, която и беше осъществена, е била сполучлива. „ Стъклото от окото беше извадено и окото й е избавено. Предстои още една интервенция, сложена й е изкуствена леща. Трябва да мине време, съгласно лекарите, с цел да се откри дали ще има разлика в зрението сред двете очи “, сподели още Ивайло Иванов.

Ще настояваме да се знае всяко едно лице, което влиза на стадиона, а за какво не и да се знае точното му място, добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР