Задържан е 41-годишен полски гражданин, издирван за изтърпяване на присъда

...
Задържан е 41-годишен полски гражданин, издирван за изтърпяване на присъда
Коментари Харесай

Задържаха поляк за сутеньорство, иска в наш затвор

Задържан е 41-годишен полски жител, търсен за изтърпяване на присъда за сводничество, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Добрич.

Мярката е наложена в осъществяване на Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Окръжен съд - Варшава с искане за задържане и предаване на полския жител Томаш П. за изтърпяване на постановена против него ефикасна присъда. Мъжът е бил наказан в родината си на 3 години отнемане от независимост за сводничество и сутеньорство с обир.

Присъдата е влезнала в действие през февруари 2012 година. Мъжът е бил арестуван на 11 септември тази година в курорта „ Албена “. Пред съда полякът е обяснил, че живее в България от 2 години, като обитава в село Оброчище.

Той е отправил молба да не бъде екстрадиран в Полша, а да изтърпи наказването си тук, като изрази подготвеност да се откаже от полското си поданство и да одобри българско, тъй като тук се чувствал по-спокоен.

Мъжът е декларирал, че самичък е отишъл в полицията, незабавно откакто схванал, че е търсен от полските управляващи и няма желание да се укрива. Окръжният съд обаче е взел по отношение на полския жител най-тежката мярка за неотклонение, която според Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест в тази ситуация е абсолютно наложителна.

При постановяване на правосъдния акт беше регистриран и фактът, че Томаш П. съзнателно е напуснал рамките на родината си преди приключването на наказателното произвеждане против него, осуетявайки осъществяването на наложеното му наказване.

Определението на Окръжен съд - Добрич предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна. Делото за разглеждане всъщност на Европейската заповед за арест е планувано за 20 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР