Задържан е 35-годишен мъж, нападнал и ранил вчера горски надзирател

...
Задържан е 35-годишен мъж, нападнал и ранил вчера горски надзирател
Коментари Харесай

Война между цигани и горски служители, село Зимница е под полицейска обсада

Задържан е 35-годишен мъж, нападнал и ранил през вчерашния ден горски надзорник край мъглижкото село Зимница. Това разгласи пред публицисти Георги Видев, зам.- областен прокурор на Стара Загора

Трима чиновници на Горското стопанство в Мъглиж, които са пътували в длъжностен автомобил, през вчерашния ден са спрели за инспекция каруца, натоварена с дърва край ромската махала на село Зимница. Водачът на каруцата, 19-годишен юноша, не се подчинил, а возещият зад него 35-годишен мъж разрушил стъклото на колата и ранил с сопа в лицето 31-годишен горски надзорник. След офанзивата на бракониерите към тях се включили и други роми от махалата, по първични данни броят им е бил към 10.

Срещу арестувания има две обвинявания - за лека телесна щета по член 131, алинея от Наказателен кодекс и за хулигански дейности с изключителна смелост по член 325, алинея 2, разгласи зам.-окръжният прокурор на Стара Загора. Мъжът е престъпно проявен и има ефикасна присъда. Срещу него има мярка задържане за 72 часа и прокуратурата ще изиска " непрекъснато задържане под стража ".

Разпитите на участниците в случая не престават.

Днес в село Зимница е почнала инспекция за установяването на секрети хранилища с противозаконни дърва, удостовери пред публицисти Христо Петров, шеф на РПУ- Казанлък. Според него това не е първият случай на хванати бракониери в противозаконна дървесина в селото. Последната инспекция е била на 25 януари. В къщите на трима поданици на Зимница са открити с дърва с непостоянен генезис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР