Задържали са травестит от Лом, който е ограбил няколко възрастни

...
Задържали са травестит от Лом, който е ограбил няколко възрастни
Коментари Харесай

Щракнаха белезниците на травестит от Лом, ограбил няколко възрастни жени в София

Задържали са травестит от Лом, който е ограбил няколко възрастни дами в София, научи организация BulNews.
Той се показва за обществена работничка или за общително момиче, което носи торбите до дома им. Възрастните хора го мислят за госпожица поради дългата му руса коса, даже го канят на кафе, а до момента в който той ги моли да му скапват 100 лева, взима им парите и изчезва.
По тази скица 31-годишният Илия Борисов е съумял да измами доста пенсионерки в София, само че три публично са подали тъжби за последните дни. Едната е олекнала с 5000 лева, другата с 2000, третата с 1000. Той е задържан в петък от криминалисти от 5 РПУ, а от през вчерашния ден е с повдигнато обвиняване, обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи и прокуратурата.
Докато в столицата има взрив на този тип измами - от врата на врата с жив контакт, в няколко области на страната ало-измамници са възродили още веднъж схемата с „ доктор Иванов “ и пари за интервенция. По този метод съумяват да завлекат с разнообразни суми най-малко петима души дневно, сочат оперативните данни на Министерство на вътрешните работи.
31-годишният Илия е родом от Лом. От години обаче живее и „ работи “ в София. Разследващи са го хващали десетки пъти. Той е с 20 престъпни прояви и 7 присъди - за обири, измами, грабежи. Преди година излязъл от пандиза, само че вместо да се поправи, почнал да мами пенсионери.
Набелязвал ги в центъра на столицата, защото мислел, че са реститутки. Причаквал ги на пътя, до момента в който вървят с торби и бастуни. Приближавал се, облечен в женски облекла, и учтиво обяснявал, че е обществен служащ. Предлагал да им даде пари, само че против 50 лева предплатено. Възрастните хора толкоз го харесвали, че даже го канели в дома си на кафе за признателност, обясниха криминалисти.
Ако не го канели, ги обирал във входа или асансьора. Имало обаче и случаи, когато звънял на вратата и се представял за чиновник на ВиК.
„ Трябва да ви доклада водомера “, казвал Илия и бързо се намъквал в жилището. След това желал да му скапват стотачка и бабите постоянно вадели всичките си спестявания да търсят банкноти. Една от жертвите си даже блъснал, с цел да излезе по-бързо, и по тази причина едно от обвиняванията му е за обир, обясниха криминалисти.
След като криминалистите от 5 РПУ заловили измамника, една от жертвите не могла да го разпознае, като твърдяла, че жена е била в дома ѝ, а пред нея стоял мъж.
Измамниците са почнали да изнудват възрастните хора и по други схеми. Звънят им на вратите и се показват за врачки, настояват, че тъкмо над лицето Х е направена черна магия за гибел. Друг път пък предложили цветя, трети пък се представяли за медицински лица, които сякаш са объркали адреса.
Имало жена от Долни Дъбник, която всеки ден пътувала до София и чакала пред пощи и поликлиники. Ако не можела да обере дадения пенсионер по пътя, го проследявала до дома му. Качвала се в асансьора и изкусно му задигала портмонето.
За разлика от София в другите области на страната се вихрят ало-измамници. Към момента по данни на Министерство на вътрешните работи най-вече случаи имало в Търново, Габрово, Търговище, Монтана . Поне по петима дневно ставали жертви на ало-терористите, само че не всички подавали тъжби, защото сумите варирали сред 100 и 1000 лева
Все по-често обаче пенсионерите се разделяли с по-големи суми и подавали сигнали в полицията.
Точно подобен случай имаше преди броени дни. 83-годишна жена даде последните си пари - 3000 лева на ало-мошеник в Търговище. Той я омаял по телефона по схемата, че е доктор Иванов и ще оперира непосредствен. Мнимият лекар позвънил на стационарния телефон и обяснил на бабата, че щерка ѝ е направила злополука. Тя незабавно събрала пачките и ги оставила до кофа за отпадък.
В Ракитово пък завлекли мъж с огромна сума по схемата „ дърва за огрев “. В Монтана пък работили с номера да се дадат пари, с цел да се заловен ало-измамници.
Постоянен арест отнесе ало-измамник рецидивист, оскубал баба от село Вирово с 1500 лева Мъжът се показал за лекар и съумял да втълпи на 86-годишната баба, че снаха ѝ е в болница и се нуждае от незабавна интервенция. Жената се хванала на въдицата и оставила парите на уреченото място.
В хода на гледане на мярката се оказало, че мнимият лекар изискал първо 19 000 лева, само че откакто женицата споделила, че няма толкоз, склонил да ѝ вземе единствените 1500 лева Мулето на измамника, което се показало за санитар, също е задържано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР