Задържаха за 72 часа собственика на питбула, нахапал дете в

...
Задържаха за 72 часа собственика на питбула, нахапал дете в
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа собственика на питбула, нахапал дете в Самоков

Задържаха за 72 часа притежателя на питбула, нахапал дете в Самоков. Близките на нападнатото момче желаеха обективна присъда за стопанина на кучето.

10-годишното момче и братовчед му решили да се разходят до близката река, споделя баба им. Там питбулът атакува по-малкото дете. То е със счупена ръка, оперирано е в „ Пирогов “.

„ Казва ми: " Бабо, както вървях, по този начин ми скочи на ръката ". Като го попитам, не желае да приказва, той душевен към този момент е зле “, споделя бабата на детето Радка Лазарова.

Минути след случая притежателят на питбула изчезва. Опитал се е да избяга, само че пет часа по-късно е открит на територията на град София.

„ По думите на притежателя той го е държал на мотив, само че го е изпуснал и е нападнало детенцето. Лицето е престъпно проявено за владеене на наркотични субстанции и кражба “, заяви Даниел Ламбов от " Противодействие на престъпната престъпност " към ОД МВР-София.

По информация на полицията притежателят е тестван за опиати и е „ чист “.

В момента кучето се намира в подслон, ще бъде взето решение каква ще бъде ориста му. Тази заран и други стопани водеха своите домашни любимци на същото място.

„ Правя го доста рядко, доста рано заран, по мрачно, когато няма никой. Според мен притежателят е отговорен, животно е отговорно, моите не са нападнали никой “, счита собственичката на куче Румяна Сичарова.

А околните на детето упорстват за обективна присъда. Разследването продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР