Задържаха за 72 часа мъжете, заплашвали с убийство в Пловдив.На

...
Задържаха за 72 часа мъжете, заплашвали с убийство в Пловдив.На
Коментари Харесай

Обвиниха похитителите на Асим Асан

Задържаха за 72 часа мъжете, заплашвали с ликвидиране в Пловдив.

На 13 март 2024 г. Ашим Асан е внесъл в Окръжна прокуратура-Пловдив тъжба за това, че четири лица заплашват него и внука му със разпра, в това число и с ликвидиране. Той е съобщил, че на 4 март 2024 година в гр. Пловдив, на ул. „ Ландос “, по внука му е стреляно от движещ се автомобил. Предприети са незабавни дейности от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ към ОД на МВР-Пловдив по изясняване на изнесените обстоятелства в жалбата.

На 13 март 2024 година вечерта са арестувани 8 лица в гр. Пловдив, в региона на Железния мост, до Околовръстното шосе. Трима от тях са подготвяли кавга с Ашим Асан и внука му, а останалите са имали функционалността на наблюдаващи – отцепка. По досъдебното произвеждане на Окръжна прокуратура-Пловдив по отношение на тримата, посочени като причинители, е повдигнато обвиняване за подготвяне към ликвидиране и закани с ликвидиране, а по отношение на четвърти за опит за ликвидиране на внука на Ашим Асан.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.  

Припомняме, че души са арестувани при акция на Криминална полиция в „ Столипиново ” нощес. Сред задържаните са столипиновския  „ барон ” Асан Кучкаря, негови родственици, някогашният общински консултант от Движение за права и свободи  Айри Мурад и други Те са арестувани по отношение на прокурорска инспекция на Окръжна прокуратура, формирана по сигнал за закани и опит за ликвидиране. Жалбата е импортирана от етническия водач Ашим Асан тази седмица, като е съпроводена от видоклипове, популяризирани в обществените мрежи. Те съдържали записи със закани за ликвидиране, които Кучкаря и негови доближени са отправяли към Ашим Асан.

Асан Кучкаря бе претендент народен представител от листата на Движение за права и свободи на предходни избори. Той е прочут с нападателния си манталитет и конфликти с органите на реда по време на избори. При ареста, Айри Мурат също е отправял закани към служителите на реда и ги е предизвестил, че с техните дейности ще се занимава ДАНС.

През последните години като бе задържан за пукотевица с автомат в центъра на Столипиново, а след огромният му наследник  Шеркан също влезе в престъпните летописи, това за побой над бръснар от махалата.

По-малкият наследник Енвер,  подвизаващият се с прякора – Борис Вин Дисел преби  шофьор от градския превоз. Куриозът в този случай беше, че все още работеше като обществен помощник по план за обществени услуги.

Конфликтът межу Ашим Асан и Кучкаря датира от години, като етническият водач упреква представителят на Движение за права и свободи, че е оказал политически напън да съборят къщата му в Аджисан махала. Според Ашим Асан събарянето на къщата му е било нелегално, а Министерство на вътрешните работи и локалната власт са направили закононарушение. 

Синът на Ашим Асан - Фаих Хюсеинов твърди, че липсват над 17 000 евро, над кг злата, скъпи техники, нотариални актове, както и други движимости, които са били при събарянето. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР