Задържаха за 72 часа мъжа и жената, нападнали лекар от

...
Задържаха за 72 часа мъжа и жената, нападнали лекар от
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа родителите, нападнали лекар в болницата в Шумен

Задържаха за 72 часа мъжа и дамата, нападнали доктор от Център за незабавна помощ в града, оповестиха от прокуратурата.

Те бяха привлечени към наказателна отговорност за едро безчинство, осъществено с изключителна смелост и цинизъм , и отправяне на закани за ликвидиране. 28-годишната жена има и повдигнато обвиняване и за породена лека телесна щета по хулигански подбуди на медицински експерт при осъществяване на служебните му отговорности.

Двамата са арестувани като обвинени по отношение на бързо произвеждане, стартирано на 2 август. Около 02:30 часа на същата дата, група жители потърсили лекарска помощ в Центъра за незабавна помощ при МБАЛ-Шумен, поради признаци на хранително отравяне. Предния ден всички те били посетители на сватбено празненство.

Млади жена и мъж упорствали пред дежурния доктор детето им да бъде прегледано по-бързо . Според разпоредбите на болничното заведение, защото ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде изработен наложителен консулт с педиатър, като подобен бил пожелан неотложно.

Въпреки това родителите на детето се разгневили и почнали да крещят и да наскърбяват младата лекарка . Отправили към нея закани за ликвидиране. 28-годишната майка на детето стигнала още по-далеч като хванала за врата лекарката и почнала да я души.

Докато пристигналия на място полицейски екип обяснява обстановката, двамата дружно със своето дете напуснали болничното заведение. По-късно били открити. Младата лекарка получила лека телесна щета в следствие от нападението на майката.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР