Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, който при гонка с

...
Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, който при гонка с
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, ранил полицаи при гонка

Задържаха за 72 часа дрогирания водач, който при гонка с полицията аргументи злополука и рани полицейски чиновници. Това оповестяват от Районната прокуратура в Бургас.

Вчера, при прекосяване през контролно-пропусквателен пункт, водачът не се подчинил на полицейските разпоредби да спре и ускорил, засягайки дребна част от патрулния автомобил. След гонене обвиненият врязва колата си в формираната обсада от полицейски коли.

" Районна прокуратура - Бургас задържа за период до 72 часа С.Г. Той е упрекнат за това, че на 23.07.2022 година в м. " Пода " в гр. Бургас заплашил за да принуди орган на властта - служител на реда от " Гранична полиция ", да пропусне нещо по работа, обвързвано с функционалностите му, а точно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския чиновник със стоп-палка, насочвайки против полицейския чиновник управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде осъществена полицейска инспекция. Тежкото съзнателно закононарушение е квалифицирано по член 269, ал.1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият С.Г. е притеглен към наказателна отговорност и за това, че на същата дата, още веднъж в гр.Бургас, в изискванията на цялост с предходното действие, при ръководство на лек автомобил, нарушавайки разпоредбите за придвижване по ЗДВП, позволил ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, предизвикал междинна телесна щета – фрактура на лявата ръка на полицейски чиновник, като действието е осъществено след приложимост на наркотични вещества- метамфетамин и амфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал нужната дееспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б. “а “, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс във вр. със ЗДвП ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР